Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale

de Sylvia in Curcan, 20 Ian 2014 | 13717 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa schimb putin clasicul curcan la cuptor asa ca am cumparat de la macelarie un piept de curcan Bio de 2 kg si am trecut la treaba .

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan,
  • ardei rosu,
  • ardei verde,
  • ciuperci champignon si ciuperci de padure,
  • ceapa,
  • sare, piper,
  • ulei de masline,
  • vin alb demidulce,
  • o portocala,
  • peritoneu/prapur foita aceea de grasime in care se inveleste si drobul de miel,
  • ierburi aromate in functie de preferinta ( eu am pus rozmarin si salvie verde)
  • putina paprika.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale:

    Preparare : pieptul de curcan se desface cu grija astfel incat sa obtinem un dreptunghi mare cu o grosime de 2 cm, se avanseaza circular cu cutitul de facut filé nu este grav daca grosimea este  neuniforma. Separat in putin de ulei de masline se calesc legumele taiate cubulete cu putina sare, piper, vin alb si ierburi aromate. Se asezoneaza carnea si se stropeste bine cu vin alb si se aseaza apoi legumele in strat subtire lasand o parte de 5 cm fara umplutura. Se ruleaza bine se aseaza deasupra rondele de portocala, ierburi aromate, se asezoneaza cu condimente si se imbraca  cu foita de grasime/prapur. Se leaga apoi destul de strans cu ata de bucatarie si este gata pentru cuptor. Preferabil este sa faceti aceasta operatiune cu macar 12 ore inainte de cuptor sa  lasati carnea peste noapte in frigider la fragezit stropita bine cu vin alb.

   Intr-un vas termorezistent cu capac eu am folosit unul de lut se aseaza 2 tije mari de telina ca sa nu punem diresct friptura sa poata circula sosul si vaporii  si se adauga putina supa de pui, vin alb si 2 linguri de ulei de masline. Eu am pudrat si cu putina paprika. Se lasa la cuptor pt inceput la 180 de grade si apoi se coboara la 150 grade timp de aproximativ o ora si jumata depinde de cantitatea de carne.

   Daca aveti un termometru pentru carne puteti sa opriti coacerea cand ajungeti la 65-72 grade in mijloc in functie de preferinta . Daca nu aveti nu este grav eu nu am utilizat am mers pe feeling si a fost excelent, nu trebuie coapta prea tare carnea deoarece devine uscata .

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitele de curcan cu parmezan